victorpoon 中級會員 2023-7-12 17:38:27
INSAFE System
關閉
@joelau3634
1 年前
咁唔會難食仲日日去食呀?冇第二間咩?
回復 使用道具 舉報
victorpoon 中級會員 2023-7-12 17:38:55
關閉
@user-fs4kc5bt5v
1 年前
@joelau3634  可以唔食,但嗰廚師咁小人,呢個唔會同唔可以日日都唱衰呢間餐廳??

記住呀!做CS唔係咁架~~你呢家係害死阿周電視!

回復 使用道具 舉報
victorpoon 中級會員 2023-7-12 17:39:15
關閉
@takyanwong3056
1 年前 (已編輯)
其實常公子個節目唔係一個正式、學術的歷史節目。你係用一個好正式、學術的角度去睇,咁就一定有問題,好多觀點都會有問題,認同常公子唔應該對你的批評發脾氣,咁好小家,但都係個句,我地有權選擇唔睇,佢係有權繼續拍,甚至你可以自己開一個channel,做一個高質的歷史節目,直接批評常公子的論點。
回復 使用道具 舉報
victorpoon 中級會員 2023-7-12 17:39:37
關閉
@victorpoon585
1 年前 (已編輯)
@joelau3634  比喻錯誤,是檢舉唔衛生的食物。我留言中有一句「誤人子弟」,佢玩忽歴史,佛都有火。
之咁,他講過百九幾條歴史,無乜人鋤。我也少看他的(到第33集才看),無日日食。
但大爺有興緻,就鋤下俾你睇。條友十分寸,口口聲聲扮死狗,其實內心十分驕傲,要創一創他的心靈。媽的,孫中山你都敢郁?你有幾多斤両?
回復 使用道具 舉報
victorpoon 中級會員 2023-7-12 17:40:00
關閉
1 年前 (已編輯)
@takyanwong3056  完全irrelevant。
學術vs common knowledge﹔錯誤觀點繼續存在vs你要唔要鋤﹔選擇唔睇vs他繼續拍﹕我自己開一個Channel vs我得閒鋤佢兩下,完全irrelevant,冇必然關係。
係刺激了我攞返本書出來睇下咁(或上網),消閒,係咁多。
回復 使用道具 舉報
victorpoon 中級會員 2023-7-12 17:40:27
關閉
1 年前 (已編輯)
@hengtaiemb  小,咪講笑啦!佢唔知自己錯係邊度,心虛,先發制人發爛渣,呢啲叫做色厲內荏。你又相信他純講興趣的話?阿周電視懵盛盛,恕我小心眼兒,條友博擴大搵食空間呀!條友唔係講俾我聽,而係講比阿周電視老細聽。
回復 使用道具 舉報
victorpoon 中級會員 2023-7-12 17:40:53
關閉
1 年前 (已編輯)
@joelau3634  小,本大爺日日掃晒幾個網台節目,納下個種,過日神,都唔使一個鐘頭。但好少上網留言(今次第二次),假如鑊鑊都鋤,命都會冇。講真,又真係冇乜人講孫文的,亦冇人錯得咁L仆街的。
回復 使用道具 舉報
victorpoon 中級會員 2023-7-12 17:42:47
關閉
@hkwong74531
1 年前 (已編輯)
我有睇過Q&A都那位Victor Poon的留言,雖然其態度絕不客氣,但條理分明有理有據,絕對不是人生攻擊;當然常公子有權選擇不回應,老闆(即是大C)若認爲客戶關係不重要常公子亦可以惡言想向,但不用理據反駁而如此失態地擺爛,似乎只顯得自己了落下風。
至於那個經常針對常公子尤其是直播時留言的就不同了,基本毫無理據可言,只是不停詛咒常公子...常公子根本一早就應該對其發飆(而我極度懷疑牠是在漫畫界認識常公子的)。
回復 使用道具 舉報
victorpoon 中級會員 2023-7-12 17:44:00
關閉
4 則回覆
1 年前 (已編輯)
多謝捧場,其實我已經好客氣,但內容上不能客氣,這是是其是非其非。PS‧我不認識阿周電視任何一個人,冇任何私人恩怨。
回復 使用道具 舉報
victorpoon 中級會員 2023-7-12 17:44:44
關閉
@HKWong-kw9nm
@HKWong-kw9nm
1 年前
@victorpoon585  哈哈,關於人身攻擊我是指另有其人。????????
回復 使用道具 舉報